Строителната компания Главболгарстрой Интернешънал АД планира да придобие конкурента си Глобал

...
Строителната компания Главболгарстрой Интернешънал АД планира да придобие конкурента си Глобал
Коментари Харесай

Главболгарстрой придобива бизнеса на конкурент

Строителната компания " Главболгарстрой Интернешънал " АД възнамерява да придобие съперника си  " Глобал Кънстръкшън " АД. Това излиза наяве от, постъпило в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Търговските действия на предприятията-участници са инфраструктурно (инженерно) строителство - ремонт и поддръжка на транспортна (пътна) инфраструктура, енергийна инфраструктура, благоустройствена инфраструктура. Дейностите на групата, към която принадлежи придобиващото дружество включват и високо строителство.

Съгласно уведомлението не се чака интервенцията да окаже отрицателно влияние върху пазара на инфраструктурно строителство на  територията на България.

Искането е Комисия за защита на конкуренцията да извърши оценка на концентрацията и да се произнесе с решение. В тази връзка всяко трето заинтригувано лице може да показа информация или да изрази своето документално мнение по отношение на договорката и въздействието, което тя може да окаже върху ефикасната конкуренция на съответния пазар в страната.

" Главболгарстрой " откри цех за стоманобетонни структури край Пазарджик

Във фабриката са вложени над 10 милиона лв.

" Главболгарстрой Интернешънал " е част от групата на  " Главболгарстрой ". Холдингът е водач на българския пазар в строителството на здания и уреди. За над 50-те години от основаването си до през днешния ден компанията е осъществила планове с обща застроена повърхност от над 26 млн. кв. м. Сред тях са Южната дъга на " Софийския околовръстен път ", реконструкцията на столичния бул. " Брюксел ", рехабилитацията на автомагистрала " Хемус ", както и ЛОТ 1 и ЛОТ 2 от Автомагистрала " Струма ". 

" Глобал Кънстръкшън " АД прави строителство, инженеринг, реконструкции и ремонтни работи, строителство, ремонт и рехабилитация на пътна, железопътна, тунелна и ВиК инфраструктура, произвеждане, доставки и търговия със строителни материали, машини, уреди и съоръжение, транспортна и спедиторска активност и консултантски услуги.

Създадено през 2010 година, сдружението трансформира сферата на своята активност през 2017 година и ориентира фокуса си в сферата строителството. Дружеството е профилирано в осъществяването на пътна инфраструктура и по-специално тунелно строителство.

Кой завоюва състезанието са градежа на паркинги на Летище София

Поръчката е на стойност 5 млн. лв.

Като част от съдружие, " Глобал Кънстръкшън " АД извършва 49% от дейностите по строителство на Автомагистрала " Струма " Лот 3.1, в който ситуиран Тунел " Железница ". Тунел " Железница " е най-дългият пътен тунел на територията на България.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР